Paardenbakberegening

Altijd een maatwerkoplossing voor de beregeningsinstallatie van paardenbak(ken)! 

Paardenbakberegening voor een comfortabele rijervaring

Een prettige rijervaring voor ruiter en paard? Een comfortabele rijbak is hierbij van essentieel belang. En een beregeningsinstallatie bij de rijbak maakt dit mogelijk. De sproeiers kunnen geplaatst worden langs de zijkant of aan de buitenzijdes van de bak. Tevens is plaatsing in het plafond mogelijk bij een binnenbak. Goed geïnstalleerde paardenbakberegening heeft veel voordelen. Pronk Beregening beschikt over alle kennis om de beste rijbakberegening te installeren.  

Voordelen beregeningsinstallatie rijbak  

Een paardenbak kan niet zonder goede beregeningsinstallatie. Een rijbak beregenen heeft legio voordelen voor zowel ruiter als paard, maar ook voor de toeschouwers. Het benevelen van de bak zorgt voor een stabiele bodem. Bovendien draagt benevelen bij aan het voorkomen van een zware bodem. Hierdoor ontstaat er een veilige trainingsomgeving en meer rijcomfort voor paard en de ruiter. Bovendien zorgt een sproei-installatie in de rijbak ervoor dat de bak een langere levensduur heeft. Dit geldt voor zowel binnen- als buitenbakken. Tot slot draagt benevelen bij aan een gezonde rijervaring. Er waait namelijk minder stof op, waardoor ook een stuk minder stof gehapt wordt.

Paardenbakberegening zorgt voor:  

Beregeningssyteem op maat  

Over goede paardenbakberegening is nagedacht. Bijvoorbeeld over de plaatsing van de pop-up sproeiers en de hoeveelheid water. De paardenbakken worden automatisch beregend en het systeem is zo ingesteld dat altijd de juiste hoeveelheid water op de juiste plekken terecht komt. De sproeiers van ons sproeisysteem zijn niet of nauwelijks zichtbaar. De sproeiers komen enkel omhoog op de gewenste tijdstippen en leveren geen struikelgevaar op.  

“Veel minder opstuivend zand en meer rijcomfort voor paard én ruiter. Paardenbakberegening maakt het mogelijk. Het systeem werkt automatisch en eenvoudig”.

Beregeningsinstallatie voor iedere rijbak

Wij leggen beregeningsinstallaties aan voor elke rijbak. In bestaande rijbakken of in nieuw aan te leggen rijbakken. Houd er bij de aanschaf van een sproeisysteem rekening mee dat een dergelijke installatie van belang is voor zowel de binnen- als de buitenbak. Zeker nu er steeds minder regen in Nederland valt is een beregeningsinstallatie in de buitenbak een ideale oplossing. Pronk Beregening heeft installaties voor de standaard formaat rijbakken van 20 x 40 meter. Maar ook andere formaten kunnen voorzien worden van een beregeningsinstallatie. Met onze installaties genieten paard en ruiter elke rit en in elke bak van een goede beregening.

Onderhoud van Pronk Beregening

Om het maximale uit beregeningssystemen te halen, is regelmatig onderhoud belangrijk. Dat onderhoud voeren wij ook uit. Dit is onderdeel van onze totaalservice, en zo hebben onze klanten geen omkijken naar de installatie.

Meer weten over paardenbakberegening? Neem gerust contact met ons op.  

Pronk paardenbak beregening voor:  

Contact

Pronk Beregening
Riezebosweg 13
8171 MG Vaassen

Vul het formulier in!