Ontijzerings
installatie

Ontijzeringsinstallatie

Voor ontijzering grondwater & bescherming beregeningsinstallatie

Alleen het beste water voor je tuin, toch? Helaas kan grondwater uit een bron soms een te hoog ijzergehalte bevatten, wat kan leiden tot roestuitslag op straatwerk, tegels, muren en beplanting. Een ontijzeringsinstallatie biedt de oplossing.

Waterbehandeling levert:

Het komt vaak voor dat water uit een geboorde bron ijzer bevat, wat schadelijk kan zijn voor planten en straatwerk. Een ontijzeringsinstallatie zorgt ervoor dat stoffen als ijzer, mangaan en kalk uit het water worden gezuiverd. Dit schone water is vervolgens te gebruiken voor een beregeningsinstallatie, maar ook geschikt als drinkwater voor dieren. Ontijzering levert:

Installatie en onderhoud:

Een ontijzeringsinstallatie kan zowel op bestaande als op nieuwe installaties worden aangesloten. Veelal worden ze in een schuur of garage geplaatst. Voordat we een ontijzeringsinstallatie aanbevelen, nemen we altijd eerst een watermonster van uw bronwater. Afhankelijk van de uitkomst van dit monster en de grootte van de installatie of de tuin, kunnen wij een vrijblijvende offerte maken en u de juiste installatie aanbieden. Wij kunnen de ontijzeringsinstallatie leveren en installeren. Uiteraard is het voor dergelijke installaties ook belangrijk dat deze jaarlijks worden onderhouden. Wij controleren dan de instelling en lopen de installatie na en vullen, indien gewenst, het zoutvat.

Werking van de ontijzeringsinstallatie

De ontijzeringsinstallatie bestaat uit drie belangrijke onderdelen: een harskern, een zoutreservoir en een besturingscomputer. De installatie wordt achter de perszijde van de pomp tussen het leidingwerk geplaatst. Vers opgepompt grondwater loopt eerst door de harskern, waar ijzerdeeltjes aan de hars kleven. Het behandelde water verlaat vervolgens de harskern en kan gebruikt worden voor beregening. Het zoutreservoir speelt een belangrijke rol bij het spoelen van de harskern, zodat alle gefilterde deeltjes weer loslaten van de hars en afgevoerd worden naar het riool.

Onderhoud van de ontijzeringsinstallatie

Regelmatig onderhoud is essentieel voor een optimale werking van de ontijzeringsinstallatie en het beregeningssysteem. Wij verzorgen dit periodieke onderhoud graag, waarbij we de complete installatie controleren en af- en instellingen controleren en indien nodig aanpassen.

Neem contact op

Wil je ook profiteren van een ontijzeringsinstallatie? Neem dan nu contact met ons op voor meer informatie en een vrijblijvende offerte.

Pronk waterbehandeling voor:

Altijd een maatwerkoplossing!

Contact

Pronk Beregening
Riezebosweg 13
8171 MG Vaassen
KvKnummer: 69089140
BTWnummer: 857727746