Beregening

Beregeningsinstallaties kunnen in zowel bestaande tuinen als in een nieuw aan te leggen tuinen worden aangebracht. Afhankelijk van de grootte van je tuin en de beplanting, stellen we een beregeningsplan op. Zo zorgen we voor optimale beregening van jouw tuin! 

Aanleggen beregeningsinstallatie

Bij het aanleggen van de leidingen wordt gebruik gemaakt van een lucht gestuurde bodemraket, een kettinggraver of een leidingtrekker. Op deze manier wordt er zo min mogelijk schade aan je tuin toegebracht.

De leidingen zijn gemaakt van duurzaam polyethyleen en worden volledig in de grond weggewerkt.

Via zogenaamde pop-up sproeiers wordt het water over de tuin verdeeld. Voor de verschillende delen van je tuin worden verschillende sproeiers gebruikt. Deze komen op waterdruk uit de grond. Na gebruik verdwijnen ze weer in de grond en zijn dan dus niet meer zichtbaar.

Samen met hoveniers zorgen we voor een zorgeloze beregening

Als hovenier ben je graag bezig met wat jij het liefste doet: de droomtuin van je klant ontwerpen en aanleggen. Laat je ontzorgen door beregening door een specialist te installeren. Wij zorgen voor tuinberegeningssystemen op maat. Zo heeft elk project optimale beregening en is onderhouden van de tuin een stuk gemakkelijker. Beregening via Pronk zorgt voor de beste irrigatie. Hierdoor geniet je van gezondere planten en een groenere tuin.

Borders en plantenbakken

Voor bijvoorbeeld borders en plantenbakken wordt een zogenaamde druppelslang aangelegd. Dit is een leiding met hele kleine gaatjes, zodat het water in kleine hoeveelheden wordt toegediend. Een goed beregeningsplan is overigens altijd maatwerk, want geen tuin is immers hetzelfde. Wij adviseren en houden uiteraard rekening met persoonlijke wensen.  

Soorten beregening

Naast tuinberegening zijn wij ook actief op diverse andere gebieden van beregening. Denk bijvoorbeeld ook aan: sportveldberegening en paardenbakberegening.

Meer weten?

Neem gerust contact met ons op om te kijken naar de mogelijkheden en toepassingen voor jouw situatie!